Osman Sınav Biyografisi-Hayatı

1956 Denizli doğumlu. 1975 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümünü bitirdi.

18405 Okunma
Ardından 1977 yine aynı okulun Uygulamalı Sanatlar Yüksek Okulu Tekstil Dizaynını tamamladı. 1979 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Sinema Televizyon Enstitüsü bölümünden mezun oldu.
1979 ile 1980 yılları arasında Man Ajans Metin Yazarlığı yaptı. 1980 ile 1984 yılları arasında Grafika Lintas Reklam Yazarlığı ve Creative Grup Başkanlığı görevini yürüttü. 1984 yılında Sinegraf Film Yapım/Yönetim Ltd. Şti.'ni kurdu.
TV reklam filmleri, reklam kampanyaları, TV filmleri, TV dizileri ve Sinema için filmler yönetti ve birçok başarılı yapıma imza attı.
 
Yapımcı: Filmografisi 
Kapıları Açmak, 1992 
Ekmek teknesi, 2002 
Kurtlar Vadisi, 2003-2004 
Acı Hayat, 2006
Yönetmen: Filmografisi 
Yarına Gülümsemek, 1991 
Kapıları Açmak, 1992 
Süper Baba, 1993 
Yalancı, 1993 
Melek Apartmanı, 1995 
Sıcak Saatler, 1998 
Mavi Düşler, 1998 
Gerilla, 1998 
Deli Yürek, 1999 ( Kenan İmirzalıoğlu ) 
Deli Yürek: Bumerang Cehennemi, 2001 ( Oktay Kaynarca - Kenan İmirzalıoğlu - Melda Bekcan ) 
Ekmek teknesi, 2002 
Kurtlar Vadisi, 2003-2004 ( Necati Şaşmaz (Polat Alemdar) - Oktay Kaynarca - Özgü Namal (Elif Eylül) - Soner Yalçın - Raci Şaşmaz - Bahadır Özdener - Serdar Akar ) 
Acı Hayat, 2006 (Kenan İmirzalıoğlu)
Senarist: Filmografisi 
Kapıları Açmak, 1992 
Yalancı, 1994 
Gerilla, 1998 
Deli Yürek: Bumerang Cehennemi, 2001
Ödülleri 
1993 Altın Portakal, En İyi Film dalında 3.lük: Yalancı
 
 
 
Kaynak: Diyadinnet
 
Etiketler Osman Sınav biyografisi Osman Sınav hayatı Osman Sınav kimdir